Barista

Een barista is een vakman of vakvrouw in het bereiden van koffie, espresso en aanverwante dranken als cappuccino en latte macchiato. Hij of zij weet alles van de techniek en processen die schuil gaan achter het eindproduct, kan deze kennis uitdragen en kracht bijzetten door een optimaal koffieproduct te bereiden. Het vak is tot kunst verheven, ook in Nederland, onder meer dankzij landelijke wedstrijden. Daarbij komen ook speciale technieken aan bod, de zogenaamde latte art, waarbij het de uitdaging is om op kunstige wijze vorm te geven aan de melkschuimlaag op een bepaalde koffie.

Het is van alle tijden dat vakmensen schaars zijn, zo ook op het gebied van koffie bereiden. Juist daarom stelt koffieservicebedrijf Ciao een barista beschikbaar voor uw evenement of speciale gelegenheid. En natuurlijk is een barista zonder koffiemachine als een kok zonder keuken of als een voetballer zonder bal. Daarom kunt u bij Ciao ook een complete koffiewagen huren. Dat maakt het plaatje helemaal compleet. Ciao beschikt over verschillende goed uitgeruste koffiewagens en losse machines zodat er altijd wel één bij zit die aansluit op uw situatie. Als u de ruimte heeft dan is de complete wagen een sfeervolle aanrader, en bij beperkte ruimte kunnen we evengoed een wat kleinere koffiebar opstellen. In alle gevallen kan een gedreven en bedreven medewerker van Ciao de machine bemannen.
Zo kunt u de bezoekers van uw speciale gelegenheid of evenement trakteren op een unieke belevenis. Ze zullen zich voor onbepaalde tijd wanen in een sfeervolle koffiebar in Italië. Op de zingende Italiaanse woorden na doet onze barista die op beurzen staat niets onder voor de Italiaanse barista in zijn koffiebar. Juist omdat de medewerkers van Ciao nou eenmaal niet kunnen bouwen op een volledig authentieke Italiaanse omgeving, zullen ze een stapje extra doen om barbezoekers de ware koffiebelevenis te laten ervaren. Dat maakt ze uitermate geschikt voor productdemo’s in supermarkten en op allerlei evenementen.
Kijkt u gerust verder op onze website en ontdek wat Ciao nog meer voor u kan betekenen, of neem voor een barista op uw speciale gelegenheid direct contact op via de gegevens op onze contactpagina.